Foto: SVT

Två tunga politiker lämnar Moderaterna i Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionsrådet Ninnie Lindell och fullmäktigepolitikern Bertil Olsson, två tunga moderater i Bjuv, lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är motsättningar inom det egna partiet.

Ninnie Lindell och Bertil Olsson förhandlade på den moderata fullmäktigegruppens uppdrag med Socialdemokraterna.

Frågan var: skulle S och M kunna styra tillsammans? Med sina totalt 16 mandat hade de fått en egen majoritet.

Men nu har de planerna skrinlagts. En schism inom Moderaterna har lett till att de två tunga politikerna avgått med omedelbar verkan och därmed lämnar alla sina uppdrag.

Enligt Bertil Olsson rådde ett låst läge i partigruppen i frågan om S-samarbete när den träffades i söndags.

Besked om makten dröjer

Därmed går diskussionerna om makten i Bjuv tillbaka till ruta ett.

Socialdemokraterna har tidigare styrt i majoritet tillsammans med Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna och enligt kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson (S) ska den gruppen nu träffas igen för nya diskussioner.

Men efter valet i höstas skulle den konstellationen nu få styra i minoritet och bli beroende av M eller SD för att få igenom sina frågor.

– Det är inte bra att frågan om vilka som ska styra Bjuv drar ut på tiden. Både medborgarna och kommunens anställda undrar hur det ska bli, säger Anders Månsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer