• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Slutprodukten stämmer inte överens med vad vården kräver. Foto: Linda Ekström/SVT

Tystnadskultur har präglat sjukhusbygget i Helsingborg

Publicerad

Planerna på att rusta upp sjukhuset i Helsingborg startade 2011. Åtta år senare har bygget stoppats utan att någon vet hur intensivvården ska ingå i det nya sjukhuset.

Den planerade kostnaden har gått från ursprungliga 1,6 miljarder kronor till att i dag uppskattas med stor osäkerhet till över 10 miljarder. Byggets omfattning har ändrats under åren och har nu stoppats eftersom slutprodukten inte stämmer överens med vad vården kräver.

– Inom projektet har det rått, vad man kallar tystnadskultur. Enskilda medarbetare har inte vågat rapportera den kunskap man har suttit inne med. Det är väldigt allvarligt, säger fastighetsdirektör Magnus Windblixt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sjukhusbygget i Helsingborg

Mer i ämnet