Några av de ungdomar som skapade heldagen i området var Murad Ido, Rodi Kardas och Ali Zaiter. Alla glada fotbollskillar. Foto: Johan Dernelius

Ungdomar anordnade aktivitetsdag: ”Vill att alla ska känna gemenskap”

Uppdaterad
Publicerad

Ett gäng äldre ungdomar på fritidsgården Viktoriahuset, vid området Planteringen i södra Helsingborg, anordnade i helgen en fotbollsturnering och andra aktiviteter i området.

Det var när ungdomarna själva ville skapa en aktivitetsdag för att stärka gemenskapen i området som bostadsbolaget Helsingborgshem AB hängde på. Samarbetet mellan de inblandade blev en fartfylld dag på aktivitetsplanen där några mixade lag spelade om äran att bli bäst i området.

– Vi vill locka ut föräldrar och ungdomar i Planteringen. Vi vill att alla ska känna en gemenskap för området, säger Ali Zaiter, som är en av initiativtagarna.

Korvgrillning på plats

Helsingborgshem var positiva till ungdomarnas engagemang och bidrog bland annat med områdesvärdar. En av dem var Bylbyl Mjekiqi som drog igång korvgrillning till alla hungriga fotbollsspelare.

– Det är mer intressant när det finns någonting att vinna, när det finns semifinaler och finaler. Det är mer organiserat, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.