Väg 110 stängdes av efter den allvarliga krocken. Foto: Mikael Nilsson

Två dödsolyckor i trafiken under helgen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern omkom och en häst fick avlivas på plats efter en kraftig kollision mellan två personbilar varav en med hästtransport utanför Landskrona. Lite senare skedde en annan trafikolycka i Utvälinge där en person avled till följd av sina skador.

Larmet kom in vid 12.30-tiden på lördagen om en allvarlig trafikolycka nordost om Landskrona, mellan Tågarp N och Bjärshög på väg 110.

Två personbilar hade kolliderat och en av fyra personer som var inblandade blev allvarligt skadad. Han fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har underrättats.

Ytterligare ett dödsfall i trafiken

Under lördagen inträffade även två allvarliga mc-olyckor. En av olyckorna inträffade utanför Ljungbyhed, där en man fick livshotande skador.

Den andra olyckan inträffade mellan en motorcykel och en personbil i Utvälinge, utanför Helsingborg. Motorcykelföraren fördes till sjukhus med livshotande skador. Under söndagsmorgonen uppgav polisen att mc-föraren hade avlidit till följd av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.