Polisen i Bjuv och Åstorp har på några veckors tid fått ett tiotal anmälningar om bilinbrott vid Hyllinge. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Våg av bilinbrott vid handelsplats – nu varnar polisen

Uppdaterad
Publicerad

En våg av bilinbrott har inträffat vid handelsplatsen i Hyllinge de senaste veckorna. Tjuvarna är uteslutande inriktade på att stjäla mobiltelefoner och datorer.

Det handlar om ett tiotal anmälningar om bilinbrott på parkeringarna vid Hyllinge handelsplats den senaste dryga månaden. Att inbrotten sker just där tror polisinspektör Bo Blixt inte är någon slump.

– Vi tror de stannar till för att göra sina bryt där eftersom motorvägen ger dem en snabb flyktväg därifrån, säger han.

Likartat modus

Polisen har ännu inga gripna eller misstänkta för inbrotten. Tillvägagångssättet är likartat i samtliga fall. Tjuvarna slår till medan bilisterna är inne i butikerna och shoppar.

– De krossar en ruta och tar det som någon oförsiktig bilägare lämnat kvar, i samtliga fall handlar det om datorer eller mobiltelefoner, säger Bo Blixt.

Polisen uppmanar nu – återigen – bilister att inte lämna kvar några värdesaker. Och inte heller täcka över värdefulla prylar med jackor eller andra föremål.

– Det kan jag inte tycka är lämpligt. Det skapar bara ännu större intresse hos tjuvarna, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer