Andreas Granqvist kramar om en klubbkamrat efter vinst och serieseger i superettan. Foto: Bildbyrån

Vändning gav HIF seriesegern

Uppdaterad
Publicerad

Gästande Varberg började starkast och såg ut att ta greppet om matchen. Då klev HIFs skyttekung fram och säkrade seriesegern.

Det såg länge ut som att Helsingborg skulle behöva förlita sig på att Gais höll sin oväntade ledning mot Falkenberg. Efter första halvlek hade bottenlaget Varberg tagit ledningen med 1-0. Helsingborgs räddning? Gais ledning med 2-0 borta mot Falkenberg.

Vände i andra

I andra halvlek kom Helsingborg ut som det vinnarlag de under säsongen visat att de är. I den 56:e minuten satte Markus Holgersson 1-1 och sista kvarten gjorde skyttekungen Andri Runar Bjarnason både 2-1 och 3-1.

Bjarnasons två mål innebär 16 för säsongen och därmed vinner han också superettans skytteliga.

Veteran hyllades

En annan som hyllades på Olympa var målvaktsveteranen Daniel Anderson, som byttes in i sluminuterna till publikens jubel. Den 45-åriga målvakten gjorde oväntad comeback i klubben tidigare i år efter att ordinarie målvakt Pär Hansson långtidsskadat sig.

Daniel Anderson fick spela några minuter och både njuta av serieseger och publikens jubel. Foto: Bildbyrån

Gais-matchen då? Jo, de höll undan för Falkenberg och vann med 2-0 och säkrade sin plats i superettan 2019. Bara ett av superettans grönsvarta lag hade därmed anledning att fira. Varberg slutade nämligen på 14:e plats och får spela kval för att hålla sig kvar i serien.

Helsingborg-Varbergs Bois

3-1

(0–1)

0–1 Teddy Bergqvist (36), 1–1 Markus Holgersson (55), 2–1 Andri Runar Bjarnason (69), 3–1 Andri Runar Bjarnason (74).

Publik: 8 392.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.