Abbe Sabbagh, Eli Dimitrova och Mohammed al Daghim är de tre södervärdar som nu finns på söder för att göra området renare och tryggare. Foto: SVT/Stina Sandström

Värdar ska göra Söder snyggare och tryggare

Publicerad

Tre värdar finns nu på plats på Söder i Helsingborg för att få folk att bry sig mer om området och minska nedskräpningen. Även ordningsvakter patrullerar området två dagar i veckan.

I Helsingborgs stads nulägesanalys har önskemål kring ett helare, renare och tryggare Söder varit återkommande. Därför satsar nu kommunen på både ordningsvakter och värdar.

– Södervärdarnas arbete är att minska nedskräpningen men genom ett dialogarbete och genom att få andra att bry sig om stadsdelen, säger Sophia Stringer, projektledare.

Hoppas få tryggare stadsdel

Abba Sabbagh, som själv bor i området, är en av dem som nu anställts som södervärd.

– I början var det lite svårt men nu accepterar folk när vi säger till. Så det känns bra, säger han.

Satsningarna som nu görs är en del av Helsingborgs stads projekt ”Älskade Söder” som har ambitionen att skapa en tryggare stadsdel.

Här kan du höra Abbe Sabbagh berätta mer om sitt nya jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.