Verksamhetschefen om skolstängningen: ”En säkerhetsåtgärd”

Publicerad

En krisgrupp bestående av representanter från bland annat kommunen och polisen har under onsdagen diskuterat hur man ska gå vidare efter hoten mot Varagårdsskolan i Bjuv. På eftermiddagen meddelades att skolan kommer öppna igen på torsdagen.

Skoldagen hade knappt hunnit börja innan en person ur Varagårdsskolans personal upptäckte det klottrade hotet i en av högstadiedelens lokaler. Alla skolans över 500 elever skickades hem och de som inte genast kunde transportera sig hem på egen hand evakuerades till ett bibliotek i väntan på att hämtas av sina vårdnadshavare.

Onsdagen har istället gått åt till att diskutera hur skolan ska gå vidare efter händelsen. Karolin Molén är verksamhetschef för förskolan och grundskolan i Bjuvs kommun och hon har deltagit i möten med representanter från skolan och polisen under dagen.

Under eftermiddagen beslutade man att skolan ska öppna igen som vanligt på torsdagen. Tid kommer då ges till att samtala om det som hänt, lovar kommunen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer