Hur bra är skåningar på att följa rekommendationerna? Se vad helsingborgarna tycker i klippet. Foto: Farida Ahmadi Högfeldt/SVT

”Vi vet att du vet” – ny kampanj för att hålla riktlinjerna

Uppdaterad
Publicerad

Håll avstånd och tvätta händerna – hela våren och sommaren har uppmaningar om coronabeteende kommit från olika myndigheter. Nu drar Länsstyrelsen i Skåne och Region Skåne igång en ny kampanj – ”Vi vet att du vet”.

Hösten närmar sig och därmed en vardag med jobb och skola. Och fortsatta restriktioner från bland annat Region Skåne och länsstyrelsen.

– Fortfarande gäller samma budskap som gått ut sedan i våras – tvätta händerna, håll avstånd, stanna hemma när du har minsta symptom... Men vi har pumpat ut detta budskap hela våren, till slut märker folk det inte, säger Thomas Nilsson, kommunikatör på Region Skåne.

Coronavirus i Skåne

”Vi vet att du vet”

Därför har regionen och Länsstyrelsen nu dragit igång en helt ny kampanj som bygger på att man vet att folk redan veta allt om restriktionerna.

”Vi vet att du vet” heter den.

– Vi tänker att folk påminns om vad som gäller på ett lite lättsammare sätt, säger Thomas Nilsson.

Ökat antal smittade

Antalet coronasmittade i Skåne sjönk efter midsommar. Men nu stiger den igen,

– Vi vet inte om det är en ökad samhällsspridning, att fler testar sig eller den smittspårning vi gör. Men samtidigt ser vi att trots ökningen i samhället så är det inte fler som läggs in på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet