Hans Marklund och Lotta Olsson har skapat Stora drömmar. Foto: SVT

De vill skapa en ny Hamlet – på Sofiero

Publicerad

Helsingborgaren Lotta Olsson gör comeback på hemmaplan tillsammans med Hans Marklund. De har skapat en ny föreställning som utspelar sig på Sofiero med inspiration från danska Kronoborg.

Lagom till att rhododendron blommar kommer Sofiero att ha premiär av föreställningen ”stora drömmar”. Detta är ett uppskattat samarbete mellan Lotta Olsson, författare, dramatiker och poet tillsammans med Hans Marklund som är en av Sveriges mest erfarna regissörer.

Idén till utomhuspjäsen uppkom då Lotta Olsson funderade över hur välkänt Kronoborg är om man jämför med Sofiero – de har trots allt Hamlet...

De kommer att bjuda på en föreställning med dans, humor och musik och beskrivs som ”en musikalisk och humoristisk föreställning med glans av Sofieros magnifika blomsterfägring”.

Smygtitta på en delar av föreställningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.