Villabrand i bostadsområde – minst en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En villa började brinna i Perstorp natten till tisdagen och minst en person har fått föras till sjukhus med lindriga skador.

Räddningstjänsten larmades till en villa i ett bostadsområde i Perstorp fem mil öster om Helsingborg vid tvåtiden natten mot tisdag. När branden startade fanns det fem personer i villan och fyra av dem hade hunnit ut när brandkåren kom till platsen. Den femte personen, en man, befann sig på balkongen och huset var vid det här laget övertänt.

Räddningstjänsten lyckades hjälpa mannen ner och han fick föras till sjukhus med lindriga skador. Det var vid fyratiden oklart om ytterligare någon eller några fått uppsöka vård.

Huset gick inte att rädda.

– Det brann så pass kraftigt att man bara fick bevaka branden och se till att den inte spred sig, säger Marcus Kronholm, inre befäl på räddningstjänsten vid Skåne nordväst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.