Foto: TT

Vintervädret orsakar trafikolyckor i nordvästra Skåne

Publicerad

Snöfall och halka ställde till det i trafiken i de nordvästra delarna av Skåne under måndagen.

– Det började för någon timme sedan och har varit främst i nordväst: Ängelhom, Helsingborg, Höganäs och däromkring, säger Kim Hild, presskommunikatör vid polisen, vid 13-tiden.

Vid klockan 12.30 krockade två bilar i korsningen mellan Billesholmsvägen och Kungsgårdsvägen i Bjuv. Det ska enligt polisen vara mycket halt kring olycksplatsen, och en av bilarnas förare blåste positivt och fick följa med till polisen för provtagning.

Kort därefter krockade två bilar i korsningen mellan Prins Carlsgatan och Kullagatan i Höganäs.

Vid 11.30 hamnade en lastbil på väg 111 söder om Viken i diket. Olyckan inträffade i norrgående riktning, och strax innan klockan 12 krockade två bilar i korsningen mellan Muskötgatan och Mörsaregatan.

– Vid många av olyckorna nämner man att det är halt på vägen, och det låter som att det är väderrelaterat, säger Kim Hild.

På E6:an mellan Rebbelberga och Hjärnarp inträffade vid 11.30 en olycka med en personbil med hästtransport som orsakade stopp i trafiken i ungefär en timme.

Vid 16-tiden inträffade ytterligare en olycka i Hjärnarp där en personbil hade kört in i en stolpe, men där hade föraren själv tagit sig in till sjukhus.

Vid 15.30 inträffade en olycka med en personbil i Kärreberga, öster om Åstorp. Bilen hade hamnat i diket och ambulans, polis och räddningstjänst är beordrad till platsen. Skadeläget är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer