Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Föreningslivet i Helsingborg ska få ytterligare fem miljoner i stöd. Foto: Bildbyrån

Fem miljoner i stöd till föreningslivet i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Föreningslivet i Helsingborg ska få ytterligare fem miljoner i stöd om förslaget röstas igenom av kommunfullmäktige. Det kan bli välkommet för föreningar som redan nu går på knäna i coronapandemin.

Förslaget som kommunfullmäktige ska rösta om i september, handlar om att ge en möjlighet för föreningar att ansöka om lån av från respektive nämnd.

– Föreningslivet behöver den här typen av stöd. Vi behöver det för att kunna andas och för att känna att det finns en framtid och att få chansen att kunna överleva, säger Mattias Aamisepp, klubbchef FC Helsingborg.

Mattias Aamisepp, klubbchef FC Helsingborg, välkomnar förslaget som kan innebära en ljusare framtid för flera föreningar. Foto: Erik Danielsson

Förslaget innebär att fem miljoner kronor ska lånas ut av fem nämnder. Idrotts- och fritidsnämnden ska då få 2,4 miljoner, kulturnämnden 1,3 miljoner, socialnämnden 0,9 miljoner, arbetsmarknadsnämnden 0,2 miljoner och vård- och omsorgsnämnden 0,1 miljoner kronor att låna ut till föreningar som uppfyller kraven.

I videon hör du vilka krav föreningarna måste uppfylla för att kunna få ett stödlån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer