Ännu en man begärs häktad efter skjutningen på Söder i Helsingborg. Foto: Winnie Gravlund

Ytterligare en man häktad för Söderskjutningen

Publicerad

En 27-årig man är redan häktad efter helgens skjutningar på Söder i Helsingborg. Idag häktades även en 20-åring som just nu vårdas för skottskador.

Det var på lördagskvällen som skjutningen ägde rum på Carl Krooks gata på Söder. Fyra personer fördes till sjukhus, tre med allvarliga skador. Det var enbart de fyra som enligt polisen var inblandade i skottlossningen och som sköt på varandra.

Varför är inte klart. SVT Nyheter Helsingborg har fått uppgifter om att det ska röra sig om en gänguppgörelse. Men det är inget som bekräftas av Tommy Lindén, utredningschef vid polisen i Nordvästskåne.

– Det kan lika gärna ha handlat om ett gäng individer som drabbade samman av andra skäl. Vi i har inte motivet helt klart idag, säger han.

På onsdagen häktades en 27-åring på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Ytterligare en häktad

Idag häktades ytterligare en man vid tingsrätten i Helsingborg, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Det är en 20-åring som vårdas på Helsingborgs lasarett för de skador han fick under skjutningen och som själv inte kunde delta i häktningsförhandlingen.

Åtal ska vara väckt i båda fallen senast den 18 juli.

Tommy Lindén är så här långt nöjd med tempot i polisutredningen. Men också förtegen om vad som kommer fram.

– Vi vet redan en hel del om skjutningen som vi inte kan gå ut med nu. Det återstår bitar för att få en helhetsbild, men vi kommer att få den, säger han.

Något som också återstår att att ta tag i för polisen är de sparkar som riktades mot en av de skjutna männen när han låg ner.

– Det återstår att identifiera de som gjorde det, säger Tommy Lindén,

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Helsingborg

Mer i ämnet