Stephanie Thour från Växjö tog SM-guld i boxning Foto: privat

Stephanie Thour från Växjö tog SM-guld i boxning i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Stephanie Thour har knappt hunnit samla känslorna efter helgens SM-vinst i boxning som avgjordes i Stockholm. En seger som kan bli en biljett till OS.

Det var i helgen som Växjöboxaren Stephanie Thour vann SM-guld i boxning. Hon vann i seniorklassen för damer på 60-kilo. Hon segrade över Agnes Alexiusson från Värnamo med 3-2.

Glad vinnare

Stephanie är välmeriterad som boxare med många segrar i kappsäcken. Trots alla tidigare segrar så är hon väldigt glad efter helgens seger.

Växjö

– Det är jättestort, det här är mitt andra år som senior och det var jättekul att få möta Agnes Alexiusson som är en jätteduktig boxare. Det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, men jag kände att jag ville vinna så jag kämpade på lite extra. Jag var den mest aggressiva boxaren och jag visade med min vilja att det var jag som ville ta hem det, säger Stephanie.

Stephanie Thour med SM-pokalen. Foto: privat

Stephanie vann över Agnes som är tippad att få kvala till att bli uttagen till nästa OS. Ett mål som även Stephanie har tänkt på.

– Det är klart att man har tankarna på OS, sedan är väl frågan om det blir 2020 eller 2024.

”Fattade inte vad som hänt”

Matchen som avgjordes i Eriksdalshallen i Stockholm var väldigt jämn och Stephanie var väldigt nervös.

– De att jag vann och jag fattade inte vad som hade hänt, det var en jättebra match från båda sidor, men nu var det jag som hade flytet, säger Stephanie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet