Bild på provtagning av coronavirus Foto: Adam Ihse/TT

17 personer testade för coronavirus i Jämtlands län

Publicerad

Region Jämtland Härjedalen har hittills testat 17 personer i länet för coronasmitta. Inget av fallen har ännu visat att smittan finns här.

Hittills i Sverige finns det 24 bekräftade fall av coronasmitta. Samtliga fall rör personer som nyligen varit i norra Italien och som testat sig när de kommit hem.

I länet har Region Jämtland Härjedalen testat 17 personer.

– Vi åker till personen som vi ska testa och gör testet hos personen, säger Jessica Nääs,  verksamhetschef på infektionskliniken till SVT Nyheter Jämtland.

Inget av testerna har visat att någon smitta finns i länet. Oron för coronaviruset märks ändå.

– Framförallt får 1177 ta emot många samtal från oroliga personer, säger Jessica Nääs. Men även vi på infektion får många samtal.

Influensa och vinterkräksjuka

Samtidigt som det finns en oro för coronaviruset så finns det andra virus som verkligen härjar i länet. Antalet fall av säsongsinfluensa och antalet fall av vinterkräksjuka har ökat den senaste veckan, skriver Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.