Foto: TT

Fler personer med funktionsnedsättning jobbar

Publicerad

Färre länsbor är arbetslösa och fler med nedsatt arbetsförmåga kommer ut i arbete. Det visar arbetsförmedlingens senaste månadsstatistik.

I september var 3830 personer arbetslösa i länet – 422 färre än förra året vid den här tiden. 

2103 personer hade arbete med någon form av anställningsstöd, vilket är 211 fler än i fiol.

Av den här gruppen hade 1529 personer en funktionsnedsättning och omfattades av ”särskilda insatser”. Dessa har blivit 41 personer fler, alltså jobbar 41 fler funktionsnedsatta nu jämfört med förra året vid den här tiden. 

– Vi har olika typer av insatser och medarbetare som jobbar specifikt med målgruppen och arbetsgivare. Och nu när det är högkonjuktur är det inga problem att hitta jobben egentligen, säger Sebastian Pettersson som är verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen i Östersund.

Anställningsstöd

Visa

Personer som har svårt att få ett reguljärt arbete kan anställas med anställningsstöd. Det innebär att arbetsgivaren får ekonomiskt stöd i form av skattekreditering. Exempel på personer som kan anställas på dessa villkor är nyanlända, långtidsarbetslösa och funktionsnedsatta.

Källa: Arbetsförmedlingen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer