Antalet smittade av coronaviruset har ökat i Jämtlands Län under den gångna veckan. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

271 nya fall av coronasmitta i förra veckan

Uppdaterad
Publicerad

Under den gångna veckan har 271 nya fall av coronaviruset konstaterats i länet, vilket kan jämföras med 225 fall veckan dessförinnan. Antalet personer som smittats av viruset har alltså ökat något, samtidigt har fler har fått vaccin och regionen räknar med att snart påbörja den andra fasen av vaccinationsarbetet.  

Just nu är det sex patienter som vårdas på Östersunds sjukhus för Covid 19, varav två på IVA. Totalt har 6 663 personer smittats av coronaviruset sedan pandemins start.

Påbörjar fas två

Vaccinationerna mot Covid-19 fortsatte också i förra veckan och nu har cirka sju procent av de som ska vaccineras fått minst en dos. Region Jämtland Härjedalen har hittills gett omkring 11000 doser vaccin sedan vaccinationerna startade i december. Den här veckan har Regionen fått in ytterligare 1400 doser av Astra Zenecas vaccin  och 1170 doser av Pfizer Biontics.

I nästa vecka planerar man att inleda fas två av vaccinationsarbetet och därmed börja vaccinera personer som är över 65 år som inte är boende på särskilt boende eller i behov av hemtjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet