Foto: SVT

30-tal deltidsbrandmän drar tillbaka sina uppsägningar

Uppdaterad
Publicerad

Ett 30-tal deltidsbrandmän i länet har nu dragit tillbaka sina uppsägningar.

I Hammerdal, Krokom och Lit är i princip alla deltidsbrandmän tillbaka enligt Lars Nyman, förbundchef på räddningstjänsten i Jämtland. Av de åtta deltidsbrandmän som sade upp sig i Lit så har fem av dem kommit tillbaka.

Tidigare har omkring ett 50-tal deltidsbrandmän lämnat in sina uppsägningar, de flesta på grund av att de varit missnöjda med de nya avtalen. Men nu har mellan 30 och 35 deltidsbrandmän dragit tillbaka sina uppsägningar.

Varför har de tagit tillbaka sina uppsägningar?

– Ingen aning faktiskt. Vi är bara så tacksamma att de återkommer att vi inte har frågat. Men vi har inte tecknat några nya lokala avtal, säger Lars Nyman.

Han hoppas fortfarande på att flera deltidsbrandmän kommer tillbaka.

– En del har uppsägningstid till mitten av juli och vissa även till slutet av juli, säger han.

Flera nya deltidsbrandmän

Totalt har man även anstält ett 20-tal nya deltidsbrandmän. Men på vissa stationer, till exempel i Stugun och Föllinge, är det fortfarande tunt på bemanningsfronten.

– Det är fortfarande några stationer där det inte ser bra ut men inte alls som det såg ut i början av sommaren, säger Ida Asp (S), ordförande i Räddningstjänstförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avtal deltidsbrandmän

Mer i ämnet