Kartan visar de större bränder som pågår eller har kommit under kontroll inom Jämtlands län under senaste tiden. Foto: SVT

6150 hektar i länet har brunnit

Publicerad

Omkring 6150 hektar beräknas omfattningen av de senaste skogsbränderna i länet vara. Den största är i Lillåsen/Fågelsjö i Härjedalen.

Under måndagskvällen flög länsstyrelsen med helikopter över de aktiva bränderna i länet för att bilda sig en uppfattning om det aktuella läget kring skogsbränderna. Efter flygningen beräknar länsstyrelsen att omkring 6150 hektar brandhärjats.

Utöver dom sex bränder som inventerats har det under senaste veckan varit ett antal andra skogsbränder i länet, men där saknas uppgifter om storlek. Dessutom hotar den stora branden runt Kårböle i Hälsingland att tränga in i Härjedalen.

Räddningstjänsten förbereder sig nu för att nya bränder kan uppkomma när vädret åter blir varmare och torrare under veckan.

Så mycket har brunnit i de sex största bränderna

Visa

Härjedalen:

Lillåsen/Fågelsjö ca 4060 hektar

Storbrättan 1000 hektar

Sonfjället/Stor-Ryvålen 160 hektar

Berg:

Stor-Tävjeåsen 240 hektar

Bräcke:

Äxingmyrkullen 460 hektar

Ragunda:

Pålgård 160 hektar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet