Foto: SVT

Nära 100 nya covidfall på ett dygn

Publicerad

Sedan igår, torsdag, har 95 nya fall av Covid-19 rapporterats in till region Jämtland Härjedalen. Det visar den senaste lägesuppdateringen från regionen.

De senaste två veckorna har smittospridningen minskat i länet, men den ligger fortfarande på en rekordhög nivå. Smittskyddet har därför gått ut och uppmanat länsborna att hålla sig till ett smittosäkert Valborgsfirande, för att minska risken för att spridningen börjar öka igen.

Smittspridningen ökade rejält efter påsken. Orsaken var att många då lockades till ett påskfirande utanför sina vanliga ”bubblor”, misstänker smittskyddet.

Mellan torsdag och fredag ökade antalet fall med bekräftad Covid-19 med 95 personer. Sammanlagt har 11 016 personer rapporterats smittade sedan pandemin bröt ut.

Hoppfullt är dock att vaccinationerna fortskrider och att inom kort kommer tio procent av den vuxna befolkningen att vara färdigvaccinerade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer