Åkeriföretag ska betala avgift på 200.000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Ett åkeriföretag i länet bröt mot förordningen om kör- och vilotider samt färdskrivare. Nu ska företaget betala en sanktionsavgift på 198.000 kronor.

Transportstyrelsen genomförde en kontroll på företaget och upptäcktes att företaget vid ett stort antal tillfällen brutit mot reglerna när det gäller kör- och vilotider för förarna. Färdskrivarna var inte heller korrekt använda.

I ett svar till Transportstyrelsen skriver företaget att de haft flera genomgångar om färdskrivarkorten med de berörda förarna, men att de inte haft full kontroll på om hurvida förarna följer regelverket.

Högsta sanktionsavgiften är 200.000 kronor

”Vi bedömer därför att ni inte visat att ni på ett seriöst och ändamålsenligt sätt gjort vad som ankommit på er för att hindra förarnas överträdelser. Sanktionsavgift ska därför påföras företaget”, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut.

Företaget ska nu betala en sanktionsavgift på 198.000 kronor. Den högsta sanktionsavgift som kan tas ut är 200.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.