Åklagare Frida Molander har nu valt att ändra brottsrubriceringen i fallet från mordförsök till försök till dråp. Foto: SVT

Åklagaren om utredningsläget efter våldsdåd på ort i Bräcke

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Frida Molander berättar om utredningen av det misstänkta mordförsöket som skedde natten mot torsdag.

Frida Molander är åklagare i ärendet med det misstänkta mordförsöket som skett i Bräcke kommun under natten mot torsdag. En man i 30-årsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök. Målsäganden är i 20-årsåldern.

Polisen larmades till platsen sent i går kväll och det stod snabbt klart att det skett ett grovt våldsbrott. Den misstänkte kunde snabbt gripas. Och flera polispatruller arbetade med ärendet under natten.

Skadorna är inte livshotande

– Målsäganden har blivit allvarligt skadad, men det ska inte vara livshotande, säger åklagare Frida Molander.

Ett förhör har hållits med den misstänkte.

– Han har hörts kort och vi ska genomföra fler förhör, säger Frida Molander. Jag har en bild av vad som har hänt, men vi håller på och kartlägger det nu.

Utredningsarbetet pågår

Under torsdagen har polisens tekniker varit i den aktuella fastigheten och en brottsplatsundersökning har genomförts. Det finns också vittnen till händelsen.

– Vi håller förhör, säger Frida Molander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.