Här träffas älgkalven Potter och Graham Potter, som kalven är döpt efter, för första gången. Foto: Moose Garden

Älgkalven Potter fick finbesök – av Graham Potter

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s tränare Graham Potter hittade det bästa botemedlet mot söndagens 0-3 förlust mot Djurgården. Han och familjen åkte och hälsade på älgkalven Potter.

– Det var ett magiskt besök, säger Emil Svärdfelt på Moose Garden.

”Nej, Potter är inte döpt efter Harry Potter utan efter vår lokala trollkarl, Graham Potter,” skrev Moose Garden, älgfarmen i Orrviken, när de introducerade en av sina nyfödda älgkalvar.

– I år firar ju Harry Potter 20 år men det har mindre betydelse för oss. Vår magiker är Graham, säger Emil Svärdfelt på Moose Garden till SVT Nyheter Jämtland.

Under måndagen blev det finbesök när självaste Graham Potter kom till Moose Garden för att träffa den älgkalv som blivit döpt efter honom.

– Det var jättekul att han och familjen kom ut för att träffa vår lilla kompis. Det var bokstavligt talat ett magiskt besök, säger Emil Svärdfelt.

Matade Potter med nappflaska

Det var kärlek vid första ögonkastet mellan Potter och Potter och på en bild från besöket syns en extremt nöjd Graham Potter mata kalven med en nappflaska.

”Idag var en stor dag. Potter fick äntligen träffa sin idol – Graham Potter! Två trollkarlar på en bild! Tack för besöket”, skriver Moose Garden i bildtexten.

Att älgkalven Potter inte bara är ett fan av Graham Potter utan även av ÖFK visade han redan när han kom till världen.

– Han föddes ju den tredje juni, samma dag som ÖFK slog GIF Sundsvall med 3-1, säger Emil Svärdfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.