Kommunalråden i Östersund berättar om budgeten för 2021. Från vänster: Pär Löfstrand (L), Stephen Jerand (KD), Bosse Svensson (C) och Pär Jönsson (M) Foto: Bengterik Busk, SVT

Alliansen i Östersund vill investera för 866 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Östersund presenterade idag sin investeringsbudget för kommande år. Förslaget är att man gör investeringar för 866 miljoner kronor nästa år. Det handlar om många stora investeringar och det är bland annat riktade statsbidrag som gör detta möjligt utan skattehöjning.

-Nu när vi förhoppningsvis är på väg ut ur pandemin är det rätt tid att göra större investeringar, sa kommunstyrelsens ordförande Bosse Svensson (C).

Östersunds kommun styrs av alliansen och vid presskonferensen efter kommunstyrelsens möte idag deltog samtliga fyra kommunalråd. De var rörande eniga om att investeringar i bland annat vattenverk, skolor och äldreomsorg är viktiga för kommunen och att det dessutom är viktigt för näringslivet att skapa jobb i dessa pandemitider.

(S): ”Tack vara regeringen”

Oppositionen deltog inte i kommunstyrelsens beslut om förslag till investeringsbudget idag.

Niklas Daoson Foto: SVT

Oppositionsrådet Niklas Daoson (S) säger att man väntar med kommentarer då man såg budgetförslaget i sin helhet först idag, men han tillägger:

– Det är mycket tack vare den sittande regeringens framsynthet med bland annat riktade bidrag som budgetläget är så bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.