Hälso- och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist Foto: SVT

Läkarbesök avbokas när allt fler covid-patienter läggs in på Östersunds sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter med covid19-diagnos som vårdas på Östersunds sjukhus fortsätter att öka. Idag är det 21 stycken som vårdas på sjukhuset, fyra vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Antalet covid-patienter på sjukhuset är nu i nivå med antalet som vårdades där i slutet av maj. Region Jämtland Härjedalen är sedan en tid i förstärkningsläge för att kunna fatta snabba beslut.

– Vi hanterar situationen, vi gör det dag för dag, men det är tufft, säger Maria Söderkvist som är hälso- och sjukvårdsdirektör.

På sjukhuset har man gjort omprioriteringar för att klara av att ta hand om covid-patienterna. Sedan tidigare har två operationssalar stängts och personal får jobba extra pass.

– Vi kommer också att ställa in planerade besök på mottagningar, då läkarna nu behövs på akuten för att där avgöra vilka covid-patienter som behöver läggas in.

Maria Söderkvist säger att man är beredd på att trycket på sjukhuset kan öka de närmaste veckorna.

Antalet personer som testar positivit för corona-viruset fortsätter också att öka, 68 nya fall sedan igår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet