Kjell Hjältman tog med sig sin son till fiskepremiären på Hornsjön. De kommer förmodligen att fiska ganska mycket i sommar. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Allt fler vill fiska i Jämtland-Härjedalen i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin gör att många väljer aktiviteter där det på ett naturligt sätt skapas avstånd mellan människor. Sportfisket går mot en rekordsommar.

Om någon verksamhet i samhället ska pekas ut som vinnare under coronapandemin brukar hemrenovering och ombyggnation nämnas. Men även sportfiskebranschen upplever ett ökat intresse.

Fler fiskekort

– Alla former av uteaktiviteter är vinnare, säger Jan-Owe Johansson som är fisketillsyningsman vid Stuguns fiskevårdsområde i Jämtland.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Vi har redan sålt fler fiskekort i år än vad vi sålde under hela förra året.

Bra för framtiden

Intresset för sportfiske i år bekräftas också av Thomas Dovling som i 17 år jobbat som resande försäljare av fiskeprylar.

– Det är den bästa starten av säsongen som jag kan minnas. Och det beror nog mycket på Covid-19. Många kommer nog att prova på att fiska för första gången i sommar och kanske upptäcka hur kul det är. Och det är ju bra för framtiden.

Se mer från fisket vid Hornsjön i Jämtland i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet