Glada miner hos både tränare Ian Burchnall och målvakten Aly Keita när det nya kontraktet undertecknades. Foto: David Lidström Hultén, ÖFK

Aly Keita skriver på för två år till i ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Efter många spekulationer. På tisdagen blev det klart att ÖFK:s målvakt Aly Keita skriver på för ytterligare två år med ÖFK.

– Det känns jättebra att skriva på för ytterligare två säsonger, säger Aly Keita till ÖFK:s hemsida. Det här är klubben som jag älskar och vi har ett bra lag med mängder av unga talanger och några äldre spelare som kommer att göra sitt yttersta för att visa publiken och fansen att vi kan bli ett riktigt bra lag kommande säsong.

33-årige Aly Keita har spelat med Östersund sedan 2014 och har spelat över 100 matcher. Sitt livs räddning gjorde Aly Keita 2017, när han i matchens sista sekunder mot grekiska storlaget PAOK, räddade ett skott som tog ÖFK vidare till gruppspel i Europa League.

Förutom spel med ÖFK är han också landslagsmålvakt för Guinea och detog i Afrikanska mästerskapen sommaren 2019, som avgjordes i Egypten.

Aly Keita tillhör det fåtal spelare som är över 30 år i ÖFKs trupp. Spekulationer finns att han nu också blir den som får bära kaptensbindeln i år. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.