Anette fick ovanligt napp – fiskade upp kamera från 2007

Uppdaterad
Publicerad

I lördags när Anette Jonsson fiskade i Långan fick hon en fångst på kroken hon inte hade räknat med. En digitalkamera från 2007 fylld med bilder och minnen från tre studenters fiskesemester. Efter en efterlysning på Facebook är nu bilderna åter hos fotograferna.

Anette Jonsson var och fiskade i Långan när hon drog upp något hon trodde var bottennapp.

– Det var tungt och jag drog ordentligt. Till min förvåning var det en digitalkamera, inte varje dag man får upp det, säger Anette Jonssson.

När hon satte in kamerans minneskort i datorn fann hon flera foton på tre unga män på fiskesemseter. Efter en efterlysning på Facebook framkom det att personerna på bilderna var tre studenter, från USA, Australien och Vitryssland, som alla studerade på KTH. När bilderna togs år 2007 var gänget ute på fiskesemester i Jämtland.

– Vi hade fått Jämtland rekommenderat för oss och vi hade åkt upp från Stockholm för att fiska harr. Men Dave som var fotograf råkade tappa kameran när han halkade på en sten så vi trodde de här bilderna var förlorade, säger Mike Martin.

Hör mer om hur kameran hittades i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.