• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Pojkar misstänks ha våldtagit flickor i Jämtlands län

Publicerad

Natten till lördag fick polisen ett ärende som rubriceras som våldtäkt samt våldtäkt mot barn. Två pojkar, varav en är under 15 år, utpekas för brotten.

Brotten ska ha skett i närtid i Jämtlands län, och brottsoffren ska vara två minderåriga flickor. De misstänkta är också minderåriga, och en av dem är inte straffmyndig.

– Det finns en utpekad person under 15 år som är misstänkt för våldtäkt respektive våldtäkt mot barn, säger Karin Rosander vid Åklagarmyndigheten.

En utredning mot honom har inletts av åklagare.

– Eftersom personen inte är straffmyndig kan det inte inledas någon formell förundersökning utan det har påbörjats en utredning, förklarar Karin Rosander.

Ingen frihetsberövad

En vanlig förundersökning har inletts mot den andre misstänkte som är över 15 år. Ingen av dem är frihetsberövad i nuläget.

Tidigare uppgav Åklagarmyndigheten, tvärtemot polisen, att det bara handlade om en misstänkt. Det beror enligt Karin Rosander på att det tog flera timmar innan ärendet om den andre misstänkte nådde myndigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer