Ann-Marie Johansson (S) kommer inte att kandidera till uppdrag inom Region Jämtland Härjedalen nästa år. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Ann-Marie Johansson (S) ställer inte upp i nästa regionval

Publicerad

Ann-Marie Johansson (S) kommer att fortsätt leda sitt parti i regionen resterande del av mandatperioden. Men när valet kommer ställer hon sin post till förfogande.

– Vår region står mitt i ett antal stora utmaningar, inte minst i att återfå förtroendet hos den egna personalen och att hantera vårdskulden. Jag tillsammans med mitt parti kommer fortsätta vara en blåslampa i baken för det blågröna styret i de frågorna, säger Ann-Marie Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Valberedningen söker kandidat

Hon inledde sin karriär som landstingspolitiker 1998, mellan 2015 och 2018 var hon ordförande i Regionstyrelsen. Men när det blir dags för val 2022 kommer hon inte längre att vara valbar. Vem som ska ta hennes plats är en fråga som partidistriktets valberedning söker svar på just nu.

– Vi inväntar nu att våra lokalföreningar inkommer med nomineringar, säger Harriet Jorderud som är sammankallande för valberedningen i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.