• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Anna Sundberg har många minnen från alla år i totoluckan. ”Jag har ju lärt känna alla stammisar till namnet, till och med”. Foto: SVT

Anna chockad av förödelsen på Östersundstravet

Uppdaterad
Publicerad

Röken har skingrats efter midsommaraftonens brand i Östersundstravets totohall. Helt klart innebär händelsen ett avbräck för travbanan.

Anna Sundberg brukar jobba i totohallen och på söndagen tog hon sig till travet för att försöka ta in förödelsen.

– Jag har inte så många detaljer om hur illa skadad byggnaden är. Men vad jag har förstått så är det omfattande rök och vattenskador, säger hon.

Jobbet i totohallen har Anna Sundberg haft sedan 80-talet, och hon är tagen av åsynen efter branden.

– Det är en chock att se förödelsen, säger hon.

Stopp för spel

På fredag skulle det ha hållits lunchtrav i Östersund, men det har fått flyttas till Bergsåker – och en inställd tävling innebär förlorade intäkter.

På grund av branden har flera ledningar klippts av och det är just detta som gör travtävlingar med spel omöjliga den närmaste tiden.

Man skulle kunna tycka att själva spelet gick att ersätta med onlinespel, men riktigt så är det inte. Varje lopp måste filmas och mycket som rör säkerheten i spelet, alltså att försäkra sig om att allt gått rätt till, är beroende av elektronik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.