Anna Örjebo slutar som skolchef

Publicerad
Det fortsätter att storma inom skolvärlden i Östersunds kommun. På onsdagen stod det klart att Anna Örjebo slutar som skolchef efter bara nio månaders tjänstgöring. Istället blir hon chef på kulturskolan.

– Anna och jag är överens om att hon ska få gå vidare till en annan roll inom kommunen, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Hur kom ni fram till det här beslutet?

– Vi har diskuterat det i några veckor och nu var det en tjänst som var ute och som passar hennes kompetens väl.

Planen är nu att en ny skolchef ska rekryteras – ett arbete som Wennerberg inte tror blir klart förrän tidigast i september. Tills vidare kommer biträdande skolchefen Karin Flodin att gå in som chef.

I början av april försvann vice ordförande i skolnämnden, Mona Modin Tjulin (S) och så sent som i förra veckan avslutade nämndens ordförande Joel Nordkvist (M) sitt uppdrag.

Hur kommer det sig att det skett så många rokader på så kort tid?

– Politiska skiften kan jag inte uttala mig om, det får politiken göra. Men det är ju en stor och komplex organisation, både omsättnings- och personalmässigt. Mycket som händer och höga krav. Det är en svår verksamhet, säger Anders Wennerberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer