Foto: JESSICA GOW / TT

Annika Norlin får miljonstipendium

Publicerad

Hjärtat bultar rött och svart, för alla ÖFK-fans är den låten en tydlig hälsning från musikern Annika Norlin. Men i veckan kom också beskedet att Annika Norlin får finansiering från Konstnärsnämnden under de kommande decenniet.

Annika Norlin från Östersund är en av 44 konstutövare som i år får ett tioårigt stipendium från Konstnärsnämnden. De 44 delar på en stipendiesumma som är ungefär 60 miljoner, det ger cirka 1,3 miljoner kronor per stipendiat.

Ett långtidsstipendium ges till en yrkesverksam konstnär som under längre tid visat konstnärlig verksamhet av god kvalitet och bidrar till utvecklingen inom sitt konstområde.

Annika Norlin

Född: 1977 i Östersund

Bosatt: i Umeå

Diskografi: Hello Saferide: Introducing...Hello saferide (2005), More Modern Short Stories From Hello Saferide (2008), The Fox The Hunter and Hello Saferide (2014). Säkert!: Säkert! (2007, Facit (2010), Däggdjur (2012)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.