Foto: SVT

Anställd inom hemtjänsten i Krokom sjuk i covid-19

Uppdaterad
Publicerad
En anställd inom hemtjänsten i Krokoms kommun har konstaterats sjuk i covid-19. Det finns inga tecken på att smittan spridits till vårdtagare.

Sedan tidigare är fyra anställda på kommunens äldreboenden och en anställd inom LSS sjukskrivna på grund av covid-19.

Enligt socialchefen så är inga vårdtagare eller brukare sjuka.

– När det gäller samtlig vårdpersonal hos Krokoms kommun som insjuknat så har ingen av dessa jobbat och varit i kontakt med vårdtagare sedan de fick symptom, säger Anna Berkestedt Jonsson som är socialchef i Krokoms kommun.

Svar inom 24 timmar

Hon säger också att man nu har nya direktiv så man kan provta vårdpersonal som får förkylningssymptom redan första dagen, tidigare skulle man vänta till dag tre.

– Vi har mycket bra samarbete med Hälsocentralen här i Krokom där proverna tas, vi får svar inom 24 timmar, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Uppdatering:

Sent på måndagseftermiddagen meddelar Elisabeth Wickzell, som är kommunikatör hos Krokoms kommun, att den anställde inom LSS-verksamheten som varit sjuk i covid-19 nu är frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer