Sedan torsdagen innan midsommarafton har mer än en person om dagen lagts in på Östersunds sjukhus. Foto: TT

Antalet covidpatienter på Östersunds sjukhus fortsätter öka

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler behöver vårdas på Östersunds sjukhus på grund av coronaviruset. Innan midsommarhelgen vårdades två på sjukhuset. Under måndagen vårdades 17. Samtidigt har ytterligare en patient avlidit.

Antalet länsbor som behöver vård på grund av coronaviruset fortsätter öka. Sedan torsdagen innan midsommarhelgen, då två personer låg inne, har siffran stigit och under måndagen, elva dagar senare, vårdades 17 stycken.

Senast siffran var på dessa nivåer var den 25 maj och antalet patienter under vård har inte varit högre sedan den 11 maj, då 20 personer fick vård.

Coronaviruset i Jämtlands län

Förra veckan sa smittskyddsläkaren, Annika Ersson, att det ”absolut inte är läge att slappna av”.

– Viruset finns kvar och är kapabelt att orsaka ett utbrott när tillfälle ges.

Ytterligare en avliden

Samtidigt har ytterligare en patient avlidit på sjukhuset i Östersund. Antalet avlidna på sjukhus är nu 14. Men majoriteten av dem som avlidit med covid-19 har dött på äldreboenden.

Totalt har 44 personer avlidit med covid-19 i Jämtland Härjedalen, enligt den senaste uppdaterade statistiken från Folkhälsomyndigheten.

Uppdatering 30 juni

Under tisdagen vårdas 12 covidpatienter, sedan i måndags har alltså fem personer skrivits ut från sjukhuset i Östersund.

Hör regionens smittskyddsläkare om hur viruset sprider sig, större utbrott och att allt fler unga verkar insjukna:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet