Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vallade skidspår, paintballjakt på älgar och Vallsundsbron till Åre-vm är några av de aprilskämt som SVT Nyheter Jämtland har haft genom tiderna – se dem här! Foto: SVT

”April, april” – så här har SVT skämtat i Jämtland genom åren

Publicerad

Sedan några år tillbaka gör inte SVT Nyheter Jämtland aprilskämt. Därför vill vi bjuda er på några från tidigare år. Minns du något av dem?

SVT Nyheter har haft många roliga aprilskämt genom åren. Numera gör vi inga aprilskämt.

– Desinformation florerar på internet, vilket gör det svårt ibland att avgöra vad som är sant och falskt, säger Mark Cummins, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Jämtland.

– Förtroendet för SVT Nyheter Jämtland är starkt men vi tar inte det förtroende för givet, och vill fortsätta vara kopplade till riktiga nyheter, inte ”fejk nyheter”, hur än roligt det är.

”Gratis digital-tv med telefonkort” – från 2004. Med ett vanligt telefonkort går det att se gratis digital-tv

”Vallsundsbron till Åre-VM” – från 2005. Inför alpina VM i Åre 2007 så behövdes det byggas en tunnel under backen. Nu skulle i stället Vallsundsbron flyttas och gå ovanför backen.

”Paintballjakt på älgar” – från 2009. För att förlänga älgjaktssäsongen och hitta nya nischer för jaktturismen testas att jaga älgar med paintball på Moose Garden.

”Vallade skidspår – från 2010. För att jämna ut förutsättningarna inom längdåkningen testar Sportstech vid Mittuniversitetet att ”valla” skidspåren i stället. Testerna faller väl ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.