Hör marknadsområdeschefen Christina Storm Wiklander om varför man inför ett nytt sätt att arbeta och varför man nu bara ska ta emot bokade besök Foto: SVT

Arbetsförmedlingen ska bli modernare

Uppdaterad
Publicerad

Från första januari ska arbetsförmedlingen införa ett nytt sätt när det gäller att möta arbetssökande.

– Vi ska bli modernare, säger Christina Storm Wiklander på Arbetsförmedlingen i Östersund som är marknadsområdeschef för de fem norrlandslänen.

Mycket av verksamheten ska bli digital. De arbetssökande får större möjligheter att träffa sin arbetsförmedlare på nätet, via mail och chatt till exempel.

– I våra län är det många som har långt till Arbetsförmedlingen och då är det här ett ypperligt sätt att få service, säger hon.

När det gäller personliga besök så ska dessa bokas från första januari.

Antalet anställda och antalet kontor i Jämtland och Härjedalen kommer inte att förändras. Däremot kommer en del medarbetare att förflyttas till ett annat kontor, inom pendlingsavstånd.

– Ingen ska behöver vara vara borta hemifrån längre än 12 timmar, säger Christina Storm Wiklander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.