Arbetsplatsolycka i Odenskog

Uppdaterad
Publicerad

En man ramlade ner från en stege på Opus Bilprovning i Odenskog på tisdag morgonen. Mannen fick föras till sjukhus, men mår efter omständigheterna bra.

Larmet om olyckan kom in strax innan klockan åtta på morgonen. Enligt Göran Ottosson, chef för teknikstöd på Opus Bilprovning, så trillade mannen, en tekniker, ner från en stege när han skulle klättra upp för att reparera en avgasslang i taket.

Mannen ramlade ner från mellan två och tre meters höjd och slog i golvet, men ska hela tiden ha varit vid medvetande.

Fick medelsvåra skador

Ambulans kallades till platsen och mannen fördes till sjukhus. Enligt Östersunds sjukhus har mannen medelsvåra skador.

– Jag har precis pratat med honom på sjukhuset och han mår efter omständigheterna okej, säger Göran Ottosson till SVT Nyheter Jämtland.

Även polisen var på plats

Polisen var på plats och dokumenterade omständigheterna samt skrev en anmälan om arbetsplatsolycka. Anmälan överlämnas till åklagare som beslutar om förundersökning ska inledas.

Händelsen kommer enligt Göran Ottosson även att utredas internt.

– Vi kommer definitivt att titta på det och utreda orsakerna som ligger bakom olyckan för att förhindra att något liknande händer igen, säger Göran Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.