Hör hur föreningens ordförande resonerar när man trots pandemin planerar föreställningar inför publik i sommar. Foto: SVT

Arnljotspelen planerar för publik i sommar

Publicerad

Förberedelserna inför sommarens föreställningar av Arnljot är i full gång och planen är att man ska spela inför publik i år.

– Vi måste se framåt och vi hoppas att restriktionerna ska lätta, säger Hans Qviström som är ordförande i Teaterföreningen Arnljotspelen.

Förra året fick man spela utan publik, då sändes föreställningarna på nätet.

Förra året var det också första gången som en kvinna, Lovisa Jonasson Dagher, hade huvudrollen som Arnljot. I år kan hon inte vara med så nu är den rollen ledig. 

Lovisa Jonasson Dagher fick göra Arnljot utan publik förra sommaren Foto: SVT

– Ja, vi söker en ny Arnljot, säger Hans Qviström.

Arnljotspelen skapades av Wilhelm Peterson Berger och hade urpremiär 1935. Det handlar om vikingen Arnljot som kommer hem till Jämtland för att bli hövding, men det slutar med att han blir fredslös och flyr till Norge.

Se smakprov från de tre senaste årens uppsättningar av Arnljot här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.