Foto: TT

Åtalad toppolitiker i Jämtland lämnar sina uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Toppolitikern i Jämtland som åtalas för olaga förföljelse har många tunga uppdrag. Nu väljer hon att kliva av samtliga uppdrag som förtroendevald.

– Jag har idag beslutat lämna samtliga politiska förtroendeuppdrag med omedelbar verkan. Jag har informerat mina respektive gruppledare om detta, och om att jag ansåg det vara det bästa i den här situationen, säger poltikern i ett pressmeddelande.

Det var i fredags som åtalet mot politikern lämnades in. Några dagar senare briserade nyheten om hur politikern hotat en kärleksrival genom hotbrev undertecknade ”Observatörerna”. Det var också genom media som hennes partikamrater fick reda på åtalet.

”Måste reda ut situationen”

Idag väljer hon att lämna alla sina uppdrag som förtroendevald. I sin kommentar påpekar poltikern att hon har ägnat en stor del av sitt liv åt att engagera sig i sina politiska hjärtefrågor.

– Jag hoppas att i en framtid kunna göra det igen. Men nu måste jag koncentrera mig på att reda ut den här situationen och då är det här rätt beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer