Den åtalade mannen har sagt att han försökte undvika den här tjälskadan när bilen fick sladd och han körde in i mötande bil. Foto: Ur polisens förundersökning

Åtalas för vållande till annans död efter trafikolycka i Åre

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtalas för vållande till annans död, vållande av kroppsskada i tre fall och vårdslöshet i trafik efter en olycka på E14 i höjd med Såå i Åre kommun i början av mars.

Olyckan inträffade mitt på dagen den 6 mars när bilen som den åtalade körde fick sladd och kolliderade med en mötande bil.

Passageraren i bilen som den åtalade körde omkom vid olyckan. De som färdades i den mötande bilen ådrog sig allvarliga skador. En kvinna fick livshotande skador.

Vittnesuppgifter gör gällande att den åtalade mannen körde långt över gällande hastighetsbegränsning vid tillfället. Mannen har inte kunnat svara på varför han körde för fört. Han förlorande kontrollen på bilen när han skulle väja för ett tjälskott.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.