”Det har varit mycket extraarbete för att göra tävlingarna smittsäkra” säger Beatrice Olsson, ordförande i lokala arrangörskommittén. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

B-VM i paraishockey i Östersund – stort fokus på pandemin för arrangören

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-22 september arrangeras B-VM i paraishockey i Östersund. Med omkring 170 aktiva från sex nationer, däribland Sverige, så handlar nu mycket om hur man ska göra tävlingarna smittsäkra.

Den finns en hel del rutin och erfarenhet i Östersund när det kommer till just paraishockey. Så sent som 2015 arrangerade man B-VM senast, 2016 stod man värd för EM och 2017 spelades kvalet till paralympics i Sydkorea här.

Alla kommer testas regelbundet

Med lite drygt en månad kvar till tävlingarna så besökte under tisdagen representanter från internationella förbundet Östersund för att se hur man ligger till.

Och i dessa tider ligger såklart mycket fokus på att arrangemanget skall vara smittsäkert. 

– Arrangörerna här i Östersund är väldigt bra och vi följer strikta regler för detta. Alla deltagare kommer att testas innan dom kommer till Östersund, samt upprepade gånger här på plats, så jag är inte så väldigt orolig. Det säger Michelle Laflamme från internationella paraishockeyförbundet.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.