Amir Azrafshan . Foto: Bildbyrån

ÖFK:s tränare Amir Azrafshan tvingas gå

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s tränare Amir Azrafshan som tog över som tränare för Östersund i juli förra året efter dåvarande tränaren Ian Burchnall, får nu lämna sin roll som tränare. Ny huvudtränare blir den norska Per Joar Hansen.

För att lämna utrymme för nya perspektiv så har ÖFK också valt att arbetsbefria Amir Azrafshan fram till årsskiftet, skriver ÖFK på sin hemsida.

Styrelsen och klubbledningen har beslutat att tillsätta en ny huvudtränare för resterande del av säsongen för att på så sätt få en ytterligare vitamininjektion.

Resterande delar av tränarstaben förblir oförändrad.

PÅ ÖFK:s hemsida skrivar Adil Kizil, sportchef i ÖFK att klubben vill tacka honom för det hårda arbete som han har lagt ned.

– Även om det för mig känns som en självklarhet vill jag också passa på att säga att klubben och Amir är överens om att vi även fortsättningsvis agerar för lagets skull, skriver han på hemsidan.

Michael Schahine om beslutet att arbetsbefria tränaren Amir Azrafshan Foto: SVT.

ÖFK:s vd Michael Schahine påpekar att man värnar om Amir Azrafshan  och han utesluter inte tränaren kommer att ha andra uppgifter i ÖFK.

Nödvändigt beslut menar supportar trots uppgifter om att Amir Azfrashan hade spelarnas förtroende.

Hör ÖFK-supportern Markus Lindberg om tränarbytet i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.