Två till sjukhus efter att bil voltade på E45

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka ägde rum på E45 mellan Rätan och Ytterhogdal i höjd med avfarten mot Vitvattnet. Två personer fördes till sjukhus och en av dem uppges ha allvarliga skador.

Larmet om olyckan kom in strax innan klockan 09 på tisdagen.

Enligt initiala uppgifter från polisen har bilen voltat och ligger på taket. Två personer ska vara inblandade i olyckan.

Vid 09.30 kom räddningstjänsten fram till platsen. Då befinner sig en person fortfarande i bilen, medan en har kunnat ta sig ut.

Flygs med helikopter till sjukhus

Enligt inre befäl på räddningstjänsten behövde personen hjälp med att ta sig ur bilen. Båda personerna fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Under eftermiddagen uppger Östersunds sjukhus att en av personerna, en vuxen kvinna, har allvarliga men inte livshotade skador.

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet och enligt Trafikverket hade olyckan en stor inverkan på trafiken mellan Överhogdal till Rätansbyn i båda riktningarna. Trafiken beräknas rulla på som vanligt igen vid 11-tiden.

Bilen kommer bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.