Björnen ska ha gått till anfall mot älgjägaren som då sköt. Foto: TT

Björn attackerade jägare i Klövsjö – sköts ihjäl

Uppdaterad
Publicerad

En älgjägare ringde polisen på lördagsmorgonen och berättade att han skjutit en björn i självförsvar.

– Björnen ska ha gått till anfall mot jägaren, som då skjutit och dödat björnen i nödvärn, rapporterar kommunikatör Peder Jonsson på polisen.

Händelsen inträffade strax efter halv åtta på lördag morgon, nordväst om Klövsjö som ligger mellan Östersund och Sveg.

Jägaren skadades inte, och en polispatrull har åkt ut till platsen för att utreda händelsen. Peder Jonsson har inga närmare detaljer om varför björnen ska ha gått till anfall.

– Det finns inga uppgifter om att det varit någon hund inblandad. Men vad jag förstår av patrullen så har de hört jägaren men det finns också något eller några vittnen. Jag har förstått det som att det är fler jägare.

Händelsen inträffade nordväst om Klövsjö. Foto: SVT Design

– Vad patrullen nu gör är att man tar björnen med sig och åker in, säger Peder Jonsson.

Björnen fryser man ner och skickar till Statens veterinärmedicinska anstalt för att undersökas. Polisen kommer sammanställa förhör och uppgifter och lämnar sedan över ärendet till miljöåklagaren vid åklagarkammaren i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.