Det uppstod spänd stämmning på Hjalmar Strömmerskolan när beskedet om distansundervisning kom enligt studenten Birk Murray. Hör honom berätta mer om hur hans studier påverkas i klippet. Foto: Birk Murray

Blandade känslor om distansundervisning bland elever i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens besked om att alla gymnasieskolor ska återgå till undervisning på distans möttes av både jubel och irritation på Hjalmar Strömmerskolan i Strömsund.

– Man förstår ju varför regeringen gör detta men samtidigt är det inte enkelt för alla att plugga hemifrån, det beror på ju hur man har det hemma med utrustning och så, säger Birk Murray som går andra året på vård och-omsorgsprogrammet på Hjalmar Störmerskolan i Strömsund.

Orolig inför våren

Regeringens beslut om distansundervisning gäller från och med nästa vecka till 6:e Januari. På Hjalmar Strömmerskolan har man under november redan delvis haft fjärrundervisning, där eleverna är i skolan ibland men mestadels är hemma. Birk Murray tror inte att det kommer vara svårt att anpassa sig till den nya situationen men hoppas inte att den blir förlängd.   

– Det jag är mest rädd för är att vi kommer ha distansundervisning under våren och att det gör att jag inte kan ha praktik. Det skulle betyda att jag inte kan få fullständiga betyg, säger Birk Murray.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.