Naturbevakare har samlats för att rusta upp vandringslederna vid Vålådalen. Ökat besökstryck, främst av cyklister, sliter på terrängen. Foto: SVT

Blanktjärnsleden stängs av tillfälligt

Uppdaterad
Publicerad

Delar av Blanktjärnsleden stängs av på grund av markförstärkningsarbete, leden ska grusas och av säkerhetsskäl så uppmanas besökare att respektera avstängningarna.

Den 22 augusti så stängs delar av Blanktjärnsleden av för markförstärkningsarbete. Det meddelar Länsstyrelsen i Jämtland.

Den 22 augusti så börjar man med att grusa delar av vandringsleden. Av säkerhetskäl så ber Länsstyrelsen besökarna att respektera avstängningarna.

Arbetet beräknas vara klart den 24 augusti. Tillsvidare så hänvisas besökare till parkeringsplatsen vid Nulltjärn eller vid Vålådalens fjällstation. Vandring kan ske på markerad stig den 22-23 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.