Garaget i Kvarnsjö innehöll gasflaskor, så boenden i närheten evakuerades, eftersom det fanns risk för explosion under branden. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Kvarnsjöbor fortfarande evakuerade från sina hem

Publicerad

Flera boende i Kvarnsjö är under tisdagskvällen fortsatt evakuerade efter att ett garage fattat eld under måndagen. Byggnaden innehöll gasflaskor vilket innebar risk för explosion under branden.

– Vi har hittat flaskorna och har undersökt dem, men känner oss inte helt trygga ännu, förklarar Sven Erik Svensson.

Under måndagskvällen brann en mindre lokal i Kvarnsjö, Bergs kommun. I byggnaden fanns gasolflaskor så boende i närheten evakuerades, eftersom det fanns risk för explosion under branden.

”Behöver bevaka området i 24 timmar”

En gasflaska innehållande acetylen, som kan explodera i upp till ett dygn efter att ha blivit utsatt för brand, har gjort att räddningstjänsten fått arbeta länge med branden och bevaka platsen.

– På grund av gasflaskan så behöver vi bevaka området under 24 timmar, sade Sven Erik Svensson på tisdag förmiddag.

Ett tiotal berörs

Ungefär ett tiotal personer berörs.

– Vi tar ett nytt beslut vid 18-tiden ikväll. Förhoppningsvis så kan vi släppa avspärrningarna under kvällen, sade Sven Erik Svensson, inre befäl på räddningstjänsten, tisdagsförmiddagen.

Men så blev det inte – på tisdagskvällen meddelar räddningstjänsten att de boende är fortsatta evakuerade, och får komma tillbaka klockan 10 på onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer