Stor skillnad i andel coronasmittade i länets kommuner. Foto: Grafik: SVT Design

Bräcke värst drabbat i länet – närmar sig Gällivares nivåer

Uppdaterad
Publicerad
Bräcke är nästan uppe på Gällivares nivåer vad gäller andel invånare som smittats av coronaviruset.

Ytterligare två personer har avlidit med covid-19 på Östersunds sjukhus under det senaste dygnet. Sedan coronapandemin startade har totalt 16 personer avlidit på Östersunds sjukhus. Fram till och med vecka 25 (Folkhälsomyndigheten redovisar veckovis, med fördröjning) hade 44 personer i länet dött i konstaterad covid-19.

Antalet som behöver vård för covid-19 har minskat något de senaste dagarna, just nu vårdas nio personer på Östersunds sjukhus, en av dessa får IVA-vård.

Stora skillnader i länets kommuner

Coronapandemin har drabbat länets kommuner väldigt olika, högst andel smittade finns i Bräcke kommun där 15,4 personer per 1000 invånare har konstaterats smittade av coronaviruset. Det är i närheten av de siffror Gällivare kommun uppvisade förra veckan i samband med att kommunen drabbades av ett stort utbrott. När vecka 25 summerades hade Gällivare 16,7 smittade per 1000 invånare.

Lägst antal smittade i Strömsund

I Strömsund finns länets lägsta antal smittade. Där är 1,2 personer av 1000 konstaterat coronasmittade. Även Ragunda har en låg andel coronasmittade enligt regionens veckostatistik.

I Åre har 10,7 personer per 1000 invånare provtagits och konstaterats coronasmittade. I Östersund är andelen 8,3 per 1000 invånare.

I hela regionen har sedan pandemin startade och fram till i dag 1038 personer vidimerats som smittade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet